Panoráma fotók (2D és 3D)

Cégünk kimondottan 360 fokos panoráma fotók (gömbpanorámák) és virtuális túrák készítésére specializálódott. 2016 októberétől a Google Utcakép elismert fotósaként (Google Street View Trusted Photographer) és panoráma fotósként is vállalunk megbízásokat.

Jelenleg az általunk készített panoráma fotók felbontása 80 megapixeltől (kb. 12900×6450 pixel) akár a 3 gigapixeles (kb. 80000×40000 pixel) felvételekig terjedhet. (Autó belsőben készült panoráma fotók kivételt képeznek, melyek felbontása lehet alacsonyabb is) Csak összehasonlításként, egy Full HD televízió képernyője 2 megapixel.

Amennyiben erre igény van – vagy a fényviszonyok megkövetelik – úgynevezett HDR (multi-bracket shots) fotókat is készítünk.

Szolgáltatásaink magukban foglalják (ezeket külön-külön is elkészítjük igény szerint):

  • Fotók készítése (hagyományos képek)
  • 360 fokos panoráma fotók készítése (DSLR – tükörreflexes – kamerával vagy 360 fokos gömbpanoráma kamerával)
  • 360 fokos panoráma videók készítése (4K és 5.4K minőségben)
  • Fotók (mind a hagyományos, mind a panoráma fotók) utólagos javítása, módosítása a tökéletes hatás eléréséhez
  • Fotók (mind a hagyományos, mind a panoráma fotók) feltöltése Google Térképre valamint Google Utcaképre
  • A panoráma fotók webhelyekre történő beágyazása
  • A panoráma fotók összekapcsolása és virtuális túra készítése
  • A vállalkozás regisztrációja a Google Térképre, illetve Google Saját Cég listára (ezzel cége könnyebben megtalálható lesz, illetve a Google keresésben előrébb kerül)
  • Nagyon kedvező árak

Viszonylag ritkán de előfordul, hogy ügyfeleinknek olyan panoráma fotóra van szüksége, mely az egyre népszerűbb VR (virtual reality, virtuális valóság) szemüvegben is megtekinthető. Míg a klasszikus 360 fokos gömbpanoráma fotók egy kamerával készülnek és a hagyományos fotókhoz hasonlóan “sík” azaz 2D képet alkotnak (nincs mélységérzet), addig a valódi VR képek elkészítéséhez mindkét szem számára külön panoráma fotót kell készíteni. Ezek a képek már valóban azt az élményt nyújtják a VR szemüveg viselésekor mintha a valóságban is a helyszínen lennénk, azaz érzékeljük a tárgyak távolságát is. Szükség esetén ilyen 3D panoráma fotók elkészítését is vállaljuk.

Virtuális túrák

Ha egy helyszínen több panoráma fotó is készül, sokszor érdemes ezeket összekapcsolva egy virtuális sétát kialakítani. Ez egy rendkívül látványos és interaktív módja a “terület” bejárásának, ezzel is betekintést nyújtva az ügyelek számára. Ilyen virtuális túrák akár weblapra, akár pedig a Google Térképre/Utcaképre is feltölthetőek.

Amennyiben nem rendelkezik saját weblappal, lehetőség van a virtuális túrát erre specializálódott weblapokra feltölteni (pl. Roundme, Kuula), ahonnan a közösségi médián könnyen megoszthatóak.

Ezek a túrák akár asztali számítógépeken, akár pedig mobil készülékeken (okostelefon, táblagépek) is megtekinthetőek.

Weblapok készítése

Ha még nincs saját weblapja, de úgy érzi vállalkozásának szüksége van rá, akkor ebben is segítséget tudunk nyújtani önnek. Egyedi, HTML-PHP-Javascript weboldalak készítését is vállaljuk, de akár a széles körben elterjedt WordPress alapú oldalt is elkészítjük az ön számára.